2021… endavant!

posted in: Uncategorized | 0

Des de CAIVI us volem desitjar que tots els aprenentatges i vivències d’aquest 2020 es transformin en nova forma de viure, més conscient i amable, així com l’energia, la força , el coratge  i la creativitat necessàries per fer realitat els vostres propòsits i fer front als esdeveniments que arribin amb el 2021.

Col.laboració de CAIVI: “La violencia filio-parental”

posted in: Uncategorized | 0

IMG_4498Des de CAIVI ens plau comunicar-vos que ja es troba disponible la nostra última col.laboració “La violencia filio-parental: una visión interdisciplinar”, obra coordinada per Alfredo Abadías Selma i Roberto Pereira Tercero.

Aquesta obra es fruït del treball col.laboratiu entre els diferents professionals de l’àmbit de la justícia de menors, de l’execució de mesures judicials i de l’abordatge de la violència ascendent que van format part del grup de investigació interdisciplinar oficial creat dintre del Plan Estatal de Formació Contínua de la Carrera Judicial i arrel del Convenio Marco de colaboración con el Consejo General del Poder Judicial signat amb la Sociedad Española para el Estudio de Violencia Fillio-Parental al 2016.

Així mateix, ens plau haver col.laborat de forma activa en aquesta obra, en concret en l’article d’investigació “El sistema judicial al amparo de las personas que sufren VFP: revisión de la LORPM y propuestas de mejora” juntament amb Ma Luisa Martínez Pastor (coord). i Pedro Melián Rodríguez.

XV CONGRESO RELATES 2019

posted in: Uncategorized | 0

IMG_0394
3 días de CONGRESO para revisar, re-aprender, reinventar. 3 días dedicados a recuperar los orígenes de la terapia familiar, reflexionando sobre las enseñanzas de los grandes maestros: la vigencia de los pioneros.

La conclusión es que sí. Si somos capaces de incorporar en esa mirada todos los cambios que se han producido en el último medio siglo, no tendremos porqué renunciar a lo que nos enseñaron. Pero necesitamos ajustar. El modelo de familia con el que nuestros predecesores trabajaban está lejos de muchas de las nuestras. Sin embargo hay aspectos invariables: la determinación de los vínculos, la importancia de la presencia/ausencia de los referentes afectivos, las necesidades básicas de seguridad y afecto de cualquier ser humano y tantos otros.

Pero hay muchas cosas que han cambiado, hemos de-construido muchos aspectos que afectaban a los modelos de familia, a los roles, a la función. Hemos avanzado en aceptar la diversidad, la transculturalidad, la lucha por la igualdad de género, la diversidad sexual… Nuestras familias son de múltiples formas, desde familias entendidas como tradicionales, a familias mono-parentales, adoptivas, reconstituidas, homo-parentales, familias de todos los tamaños y colores.

Y lo que está claro es que solo las podremos ayudar desde la aceptación incondicional, desde el respeto, la comprensión y la flexibilidad. Seguiremos trabajando, revisando, re-aprendiendo, reinventando.

Any 2019

posted in: Uncategorized | 0

Iniciem l’any amb el convenciment que tenim tot per fer. El canvi que busquem amb les famílies amb què treballem són petites gotes en un oceà.

Vivim en un món ple de violència i d’injustícies, però també cada dia en una societat més conscient, més reivindicativa, més igualitària, més lluitadora.

Nosaltres en volem formar part d’aquesta lluita, per això:

Treballarem perquè al 2019 els infants puguin viure sense por.

Treballarem perquè al 2019 les noies puguin estar segures quan van de festa.

Treballarem perquè al 2019 les dones puguin sortir soles a còrrer.

Treballarem perquè al 2019 homes i dones visquin en respecte mutu.

Treballarem perque al 2019 es dictin sentències més justes.

Seguirem treballant.

Blog sobre Victimologia

posted in: Uncategorized | 0

Un grup d’estudiants de la Universitat Pontificia Comillas ha realitzat una investigació i posterior publicació en un blog sobre la Violència filio-parental.

Aquest blog recull molta informació sobre victimologia i pot aportar al lector informació d’utilitat a l’hora de cercar ajuda.

Considerem important donar visibilitat a les iniciatives de jovent que puja amb una mirada àmplia i una formació i sensibilitat adequades per poder promoure canvis en la nostra societat que ajudin a reduir el patiment de les persones.

Podeu accedir al  BLOG

Manifest

posted in: Uncategorized | 0

Des de CAIVI volemdemocracia-1024x501 manifestar el profund dolor que sentim davant els colpidors esdeveniments que aquests dies pateix la nostra societat, el rebuig a tot acte violent contra els ciutadans i ciutadanes que pacíficament exerceixen els seus drets i llibertats i que s’han vist vulnerats de forma intolerable i flagrant, així com el nostre total recolzament a una resolució dialogada i pacífica del conflicte polític que tantes ferides està infringint.

Desde CAIVI queremos manifestar el profundo dolor que sentimos ante los sobrecogedores sucesos que estos días sufre nuestra sociedad, el rechazo a todo acto violento contra los ciudadanos y ciudadanas que pacíficamente ejercen sus derechos y libertades y que se han visto vulnerados de forma intolerable y flagrante, así como nuestro total apoyo a una resolución dialogada y pacífica del conflicto político que tantas heridas está infringiendo.

Primer pas pel Pacte d’Estat contra la violència de gènere

posted in: Uncategorized | 0

L’1 de febrer d’aquest any es va constituir la subcomissió del Congrés dels Diputats per aconseguir un Pacte d’Estat contra la violència de gènere. Ahir dilluns, l’esmentada subcomissió va donar pas perquè el divendres 28 de juliol la comissió d’Igualtat del Congrés ratifiqui el pacte d’estat al qual han arribat els partits i que inclou 200 mesures dotades amb un pressupost de 1.000 milions d’euros pels propers 5 anys. Al setembre, el pacte passarà al Ple del Congrés.

La subcomissió ha pactmama-gallina-sobreproteccion-e1467717734375at una sèrie de recomanacions en els àmbits de prevenció, l’asistència a les víctimes, la protecció dels menors, l’impuls de la formació dels diferents agents i millora de la informació sobre aquesta realitat social. D’entre les propostes destaquen: l’acompanyament a la víctima previ a la denúncia, les desgravacions fiscals als familiars que tinguin la pàtria potestat de menors orfes per violència de gènere, oferta pública de treball per les víctimes, eliminar l’atenuant de confessió pels agressors. A més, entre altres mesures judicials, s’ha acordat regular la prohibició de les visites a presó al pare agressor condemnat per part dels fills menors en cas de violència de gènere.

Així mateix, no caldrà interposar una denúncia penal pel reconeixement de la condició de beneficiària dels serveis jurídics, mesures de protecció, assessorament, acompanyament en cas de patir violència de gènere. L’acreditació com a víctima de violència de gènere es podrà fer a través de sentència, ordre de protecció vigent, informe del fiscal, atestat policial, informe mèdic o psicològic o informe de serveis públics amb capacitat per identificar aquestes situacions.

Celebració a CAIVI

posted in: Uncategorized | 0

IMG_0940

Han passat tres anys des que CAIVI va passar de ser un projecte a esdevenir una realitat. Durant aquest temps hem pogut acompanyar a les famílies en els seus processos, alhora que consolidàvem un model de treball.

Creiem que ha arribat el moment de posar en valor la feina feta, sobre tot l’esforç realitzat per les famílies que han estat amb nosaltres, però també la confiança i el suport dipositats en nosaltres per molts companys i agents comunitaris que ens han ajudat a arribar a les famílies. Hem volgut celebrar la consolidació d’un projecte que naixia ple d’il·lusions i també de certeses, tantes com incerteses.

El passat 1 de juny en vàrem trobar a CAIVI per compartir la nostra alegria pel camí recorregut  i agafar empenta per continuar.

Gràcies a tots els que ens vàreu acompanyar!

 

 

 

II Congreso Nacional de Violencia Filio-Parental

posted in: Uncategorized | 0

Deusto

Comprender, Describir, Evaluar e Intervenir organizado por SEVIFIP Sociedad Española para el Estudio de la Violencia Filio-Parental.

Del 25 al 27 de mayo de 2017, tres días dedicados al análisis del conocimiento y a la reflexión compartida entorno a la Violencia Filio-Parental. Un gran número de profesionales de distintas procedencias y orientaciones, que nos dedicamos a la intervención con chicos y chicas que viven en situación de conflicto con sus propias familias nos hemos reunido en la Universidad de Deusto.

Compañeros de profesión con los que compartimos la preocupación por las familias que nos llegan destrozadas por el sufrimiento que genera el conflicto y la violencia que se produce en sus propias casas, añadiendo el dolor que genera el hecho que ese sufrimiento sea ejercido por un hijo. Compartimos la preocupación por esos padres que piden ayuda porque se sienten incapaces de revertir la situación y compartimos la preocupación por esos chicos y chicas que se han instalado en una relación hostil y violenta que no les permite vivir la adolescencia de manera positiva.

El objetivo ha sido reflexionar en torno a nuestra propia praxis, a las estrategias que utilizamos en CAIVI para promover cambios y ayudar a modificar las dinámicas familiares con el objetivo de reducir el sufrimiento de todos los miembros de la familia.

Pero también hemos querido compartir nuestra manera de entender la intervención porque pensamos que el problema no es únicamente de las familias, ni tampoco de los chicos y chicas, el problema es de toda la sociedad y sólo desde una alianza de colaboración entre todos los agentes que intervenimos a distintos niveles vamos a poder hacerle frente.

Gracias SEVIFIP por facilitar estos espacios.

Cuando los sueños se hacen realidad

posted in: Uncategorized | 0

nina

Hoy es el día de los niños. Es el día en que la magia se impone,  y los adultos nos encargamos de alimentar la ilusión y la fantasía de nuestros pequeños.  Cuando  la inocencia más pura adquiere todo su valor y los sueños se hacen realidad.

Hay veces que esos sueños son de terror. Hay adultos que se encargan de hacer cumplir pesadillas dominadas por el miedo, la angustia, la culpa, la rabia,  la vergüenza y el silencio.

Hoy queremos dar voz a cinco niñas, para que griten bien alto,  y para que otros niños puedan convertir sus sueños en dulces sueños. Cinco niñas que habitan en el corazón y en la memoria de cinco mujeres  para las que todas las noches de reyes fueron noches de soledad y de silencio.

 

Cinco niñas que fueron abusadas sexualmente por quienes deberian haber hecho cumplir sus sueños y que les robaron la inocencia.

Gracias a la fundación RANA por escuchar, por apoyar, por acompañar y por dar voz a estas niñas y niños que viven en ellas y en ellos.

Cuídame

posted in: Uncategorized | 0

Cuida de mis labios, cuida de mi risa
Llévame en tus brazos, llévame sin prisa
No maltrates nunca mi fragilidad
Pisare la tierra que tu pisas

Cuida de mis manos, cuida de mis dedos
Dame la caricia que descansa en ellos
No maltrates nunca mi fragilidad
Yo seré la imagen de tu espejo

Cuida de mis sueños, cuida de mi vida
Cuida a quien te quiere, cuida a quien te cuida
No maltrates nunca mi fragilidad
Yo seré al abrazo que te alivia

Cuida de mis ojos, cuida de mi cara
Abre los caminos, dame las palabras
No maltrates nunca mi fragilidad
Soy la fortaleza de mañana

Cuida de mis sueños, cuida de mi vida
Cuida a quien te quiere, cuida a quien te cuida
No maltrates nunca mi fragilidad
Yo seré el abrazo que te alivia

Pedro Guerra y Jorge Drexler

ReMoved de Nathanael Matanick

posted in: Uncategorized | 0

abby-white-as-zoe-in-removed-2

Un cortometraje de 13 minutos. Mirando a través de los ojos de Abby, palpando heridas profundas, huellas imborrables, cicatrices.  Asomándonos a la historia de una niña ficticia y real.

¿Y si por un instante pudiéramos ponernos realmente en su piel?

Un ejercicio obligado para aquellos que tenemos contacto con niños y niñas en proceso de acogimiento, de tutela, de adopción…  de las historias de todos y cada uno de ellos debemos guardar memoria, porque solo si les reconocemos lo vivido, estaremos legitimados para proponerles una vida distinta.

 Puedes ver ReMoved aquí.

 

 

L’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció inicia sessions grupals de suport a joves adoptats

posted in: Uncategorized | 0

Es proposa que hi expressin dubtes i angoixes davant l’adopció i puguin construir una identitat adoptiva positiva

 

imagen1

 

L’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) inicia sis sessions grupals d’unes 10 persones per a joves de 18 a 24 anys que han estat adoptats. L’objectiu de les trobades és oferir un espai d’intercanvi, suport i acompanyament entre iguals a aquests joves en les seves vivències personals i familiars per evitar possibles situacions d’aïllament i solitud. En aquest sentit, l’ICAA vol contribuir a la construcció d’una identitats adoptiva positiva en els joves i donar-los suport en el seu procés personal. El grup estarà conduit per dos professionals de l’ICAA i comptarà amb professionals experts convidats per parlar dels diferents temes que puguin interessar al joves participants.

Amb aquesta iniciativa, l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció pretén donar continuïtat al compromís d’atenció i suport a les famílies i als seus fills, oferint-los espais de suport i acompanyament més enllà de la finalització del procés d’adopció.

Els joves interessats poden demanar informació i apuntar-se el programa a través de l’Espai d’Atenció Postadoptiva de l’ICAA al telèfon 93 483 18 24.

Accediu a la pàgina de l’ICAA

 

Seleme Seleme

posted in: Uncategorized | 0

seleme seleme Un documental que parla d’amor. Una història que parla de vincles, dels nous i dels que ja hi són. Del que suposa    la maternitat-paternitat adoptiva i del que suposa afegir el fet d’anar a buscar un nen a l’altre banda del món. Parla   d’ancestres, d’avantpassats, de raça, de memòria, de cultura, d’olors i de colors. Parla de fabricants de records.

I parla de respecte als orígens de la persona, de la construcció d’identitats. Parla d’amor incondicional.

 

 

Un viatge inoblidable a Etiòpia per recuperar els germans d’un nen adoptat, el Miquel. En Miquel és un nen etíop que va perdre els seus pares biològics de molt petit. A partir de llavors ell i els seus dos germans van anar a viure amb l’oncle Mola, que aviat es va trobar incapaç de fer-se càrrec de tots tres. És per això que va decidir donar en Miquel, el germà mitjà, en adopció. La Irene i en Rafel, una família barcelonina, adopten en Miquel quan té dos anys i mig. Així és com arriba a un nou país molt estrany per a ell, però on s’adapta ràpidament. De seguida va a l’escola, comença a parlar en català, a patinar amb skate i a jugar a futbol. Dirigit per Alexandra Rozas (2013)

veure el reportatge

Solo respira

posted in: Uncategorized | 0

respira

 

Solo respira és un vídeo de menys de quatre minuts. La seva autora explica que és un vídeo sense guió, on nens i nenes de primària identifiquen  com afronten i gestionen situacions d’enuig a través de la respiració i la visualització. Una bona eina per compartir amb nens petits i per adonar.nos que a vegades la gestió de les emocions és menys complexa del que ens imaginem. A voltes, la seva manera d’explicar les coses és molt més senzilla que la dels adults.

 

 

 

“La inspiración para ‘Solo respira’ vino primero hace poco más de un año cuando escuché a mi hijo de 5 años hablando con sus amigos acerca de cómo las emociones afectan diferentes áreas del cerebro, y cómo calmarse tomando algunas respiraciones profundas — cosas que estaban aprendiendo en el jardín infantil de su escuela, “Ciudadanos del Mundo’, en Mar Vista, California. Estaba sorprendida y dichosa de ser testigo de cuán significativo estaba siendo el aprendizaje socio-emocional en una escuela primaria en estas mentes tan jóvenes.
El año siguiente, decidí tomar un curso online de 6 semanas a través de Mindful Schools (http://www.mindfulschools.org/), pensando en que si mi hijo estaba aprendiendo sobre esto, tenía sentido que yo aprendiese también. Desde la primera semana noté los efectos positivos de esta práctica no solo se reflejaban en mi propio ser sino también en mis relaciones con los demás.

Como realizadora, siempre estoy interesada en encontrar un tema digno de ser filmado y sentí que Mindfulness era un concepto que era necesario comunicar visualmente. Por suerte, mi pareja, que es también mi compañero haciendo películas, estuvo de acuerdo. Hicimos “Solo respira” con nuestro hijo, sus compañeros de clase y con sus familiares un sábado en la tarde. El vídeo no tiene guión – lo que los niños dicen está exclusivamente basado en su comprensión neuro-científica de las emociones difíciles, y cómo pueden afrontarlas a través de la respiración y la meditación. Ellos, a su vez, nos enseñan a todos nosotros…”

 

Desitjos

posted in: Uncategorized | 0

L’equip de CAIVI us desitja bones festes!  Que el 2016 vingui carregat de:

 

nadala

 

 

    Camins per recórrer

    Objectius per assolir

    Fites on arribar

    Desitjos per complir

    Somriures, amor i felicitat.

Chicos malos a l’Escola d’Hostaleria Alt Empordà

posted in: Uncategorized | 0

chicosParlem d’adolescents: conflicte i oportunitat.

L’Escola d’Hostaleria Alt Empordà  us convida el proper      26 de novembre a les 19.00h  a la presentació del llibre Chicos malos, una novel·la basada en les històries d’adolescents que han entrat en conflicte amb la llei.

La seva autora, Silvia Isis Gard, psicòloga especialista en infància i adolescència en risc ens oferirà una xerrada al voltant del llibre i aprofitarem per parlar de conflicte i oportunitat.

Com podem fomentar la resiliència d’aquests nois i noies?  Debatrem sobre el paper que juguem els professionals que treballem amb ells però també sobre el poder que  tenen les oportunitats que els oferim.

 

Chicos malos

Los protagonistas de esta novela forman parte de un colectivo ante el que generalmente sentimos un gran rechazo (…) A través de estos chicos y chicas nos acercaremos a una realidad cruda, pero también llena de esperanza, de una esperanza realista que solo una profesional que conoce el ámbito podría mostrarnos. (…) una novela que nos insta a modificar, de una vez por todas, nuestra visión, errónea e injusta, de los jóvenes delincuentes, y nos empuja a que empecemos a tratarlos también como los niños y niñas maltratados que son. Es muy probable que este cambio nos ayude a conseguir mayores éxitos en los esfuerzos de reinserción social que llevamos a cabo con estos chicos y chicas… ¿malos? La respuesta la tiene el lector en sus manos.

Dra. Noemí Pereda
Grup de Recerca en Victimització Infantil i Adolescent Universitat de Barcelona

Pròleg complet

I Congrés Internacional Educo “El Bienestar de la infancia y sus derechos”

posted in: Uncategorized | 0

231Madrid, 22, 23 y 24 de Octubre 2015. 

Con la finalidad de promover un cambio social sostenible en el ámbito de la promoción y defensa de los derechos de la infancia, especialmente el derecho a la educación y a la protección, Educo pone en marcha este I Congreso Internacional para:

 

 

 • Conocer el estado de los derechos de la infancia en España y en todo el mundo, así como evaluar avances y retrocesos en una nueva perspectiva de análisis del bienestar infantil.
 • Debatir entre los colectivos profesionales de organizaciones sociales y de desarrollo,administraciones públicas y ámbito académico universitario los retos más importantes para hacer efectivo el ejercicio de esos derechos.
 • Presentar buenas prácticas y el impacto de éstas en el ejercicio efectivo de los derechos de la infancia y de la juventud desde los ámbitos más diversos.
 • Compartir con personal académico e investigador tanto nacional como internacional las reflexiones e impactos de estudios y prácticas que contribuyen a la meta de lograr que la infancia ocupe de pleno derecho su lugar en la concepción y funcionamiento de su entorno.
 • Visibilizar la infancia, bien más preciado de toda sociedad, como ciudadanos activos del presente y no solo del futuro.

Los ejes temáticos del congreso girarán en torno a:

 • El Bienestar Infantil, nuevo paradigma de interpretación del enfoque de derechos en sus tres dimensiones: material, relacional y subjetivo. Al mismo tiempo, dicho paradigma analiza no sólo el “bienestar individual” sino también el “bienestar colectivo”, en línea con la filosofía de los ODS.
 • Derecho a la Educación entendido como el derecho a ejercer y disfrutar de una educación equitativa, transformadora, y de calidad a lo largo de su vida.
 • Derecho a la Protección, entendido como el disfrute de un entorno saludable y libre de cualquier forma de violencia, abuso, explotación, negligencia, discriminación y/o castigo degradante. Promoción de la cultura del buen trato y disciplina positiva en familias, escuelas y comunidades.
 • Derecho a la Participación, entendido como el derecho a participar de todos los niños y niñas de forma activa en espacios públicos para expresar sus ideas, reclamar sus derechos e influir en las decisiones que les conciernen.

Accedeix al programa

Inscripció

Intercanvi de mirades sobre la infància

posted in: Uncategorized | 0

hierba

Una mirada retrospectiva.  Aquest recull d’articles publicats al Butlletí d’Infància de l’any 2008 ofereix una visió  de la història més recent en matèria d’infància i adolescència a Catalunya.

Primeres investigacions que posen xifres reals a l’abús sexual infantil a Catalunya,  l’anàlisi de la Llei de drets i oportunitats  de la infància i l’adolescència  quan encara era un avantprojecte, l’aproximació a fenòmens als que tot just  se’ls començava a posar nom com la síndrome d’alienació parental i que avui estan ja fortament qüestionats, o l’aproximació al que en aquell moment es començava a anomenar les noves realitats familiars, i que avui són la normalitat més absoluta, són alguns dels articles que podeu llegir en aquesta publicació.

Analitzar el camí recorregut ens permet dibuixar el camí que encara tenim per recórrer.

Aquests són els articles que trobareu a  Intercanvi de mirades sobre la infància

 • Experiència d’abús sexual en joves catalans
 • Infància o menors: sobre el nom i el concepte
 • La modificació del dret de correcció dels pares i tutors
 • Perfil de les famílies adoptants a Catalunya
 • Llei d’adopció internacional
 • Algunes reflexions entorn de l’anomenada síndrome d’alienació parental (SAP)
 • Els nous reptes de l’Avantprojecte de llei dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència
 • Les famílies monoparentals des d’una perspectiva de gènere
 • Consolidant la mediació a Catalunya: el Projecte de llei de mediació en l’àmbit del dret privat
 • La salut mental en la infància i l’adolescència. Una perspectiva psicoanalítica
 • Els drets dels infants a Catalunya .
 • III Congrés Mundial sobre Drets de la Infància i l’Adolescència. Un nou pas en un llarg camí .
 • Estudi sobre els joves residents en recursos de la DGAIA. L’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats, principal recurs de sortida
 • Els drets dels menors en l’àmbit de la protecció de dades personals . .
 • La mort d’un infant i el seu impacte emocional .
 • El Ministeri Fiscal i la protecció de menor

 

I Simposi sobre els criteris d’actuació de les administracions públiques, el Ministeri Fiscal i els òrgans Jurisdiccionals davant la protecció a la infància i adolescència.

posted in: Uncategorized | 0

SimposiEl 22 de juny a les 9h, a l’Aula Magna de la Facultat de Dret de la UB, tindrà lloc aquest simposi que reuneix experts i professionals en la temàtica de la protecció de menors.

Una situació de desprotecció implica la intervenció de diferents agents (policia, serveis socials, serveis especialitzats, Ministeri Fiscal…) implicant diferents disciplines (legal, psicològica , social, educativa, sanitária, pedagógica…), diferents visions i diverses mesures o conseqüències jurídiques.

Així mateix,  pot motivar diversos procediments administratius i judicials per atendre l’interès superior de l’infant afectat. Es tracta d’una intervenció complexa que requereix que el contingut i el temps de les decisions i intervenció dels diferents serveis i administracions siguin coherents entre si.

Durant el simposi es proposaran i desenvoluparan de manera successiva diferents punts concrets sobre aquesta temàtica i que seran objecte de debat.

Si voleu accedir al programa cliqueu aquí.

 

 

El VI Espai Trobada de Salut Mental ha recollit les diferents mirades sobre l’estigma i l’exclusió sobre col·lectius en risc

posted in: Uncategorized | 0

TAULA_RODONALa primera taula de debat va estar integrada per David Uzquiza, del programa SATMI/PRODEP del Parc Sanitari Sant Joan de Déu; Gemma Aguilar i Ana Mª López, coordinadores educatives de la Casa de Recés (Fundació de l’Esperança-Obra Social “La Caixa”); Ana Millet, infermera de salut mental de l’Hospital de Dia de Conductes addictives Servei de Psiquiatria FGS a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Silvia Gard, psicòloga clínica i cofundadora de Caivi, recurs per atendre famílies en conflicte. Sota la moderació de Neida Fernández, membre de la vocalia de Salut Mental del Col·legi, cada intervenció va estar dedicada a explicar quin són els recursos que posen a l’abast de diferents col·lectius.

Per accedir a la notícia complerta cliqueu aquí

 

 

 

Aprovats els projectes de Llei Orgànica i de Llei Ordinària de modificació del sistema de protecció a la infància i l’adolescència

posted in: Uncategorized | 0

El 28 de maig 2015 el Congrés dels Diputats va aprovar els dictàmens redactats per la Comissió de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del projecte de Llei de protecció a la Infància ia l’Adolescència. Van ser presentades 432 esmenes parcials al projecte presentat a iniciativa del Govern, de les quals s’han inclòs 150 i 40 transaccionals. La futura llei serà previsiblement aprovada aquest estiu quan torni a la Cambra Baixa, després del seu pas pel Senat.

Espanya es converteix, d’aquesta manera, en el primer país a incorporar la defensa de l’interès superior del menor com a principi interpretatiu, dret substantiu i norma de procediment, com va recomanar l’ONU el 2013.

Les principals novetats que contempla la reforma són:

 • Drets i deures dels menors i especial atenció a grups vulnerables (menors estrangers no acompanyats, joves ex tutelats, menors amb discapacitat, etc.)
 • Un nou sistema de protecció de la infància
 • Protecció contra la violència exercida contra els menors.

Per accedir al projecte de llei cliqueu aquí

 

VI Espai de Trobada “Estigma i exclusió en Salut Mental: Canviem la mirada”

posted in: Uncategorized | 0

Dilluns 8 de juny de 2015.

Parlarem de l’estigma i l’exclusió en Salut Mental, que encara estan molt presents en la societat contemporània. Moltes de les persones que pateixen malalties mentals, es senten rebutjades, marginades i excloses socialment, fet que els produeix un gran patiment.

Aquesta situació encara es veu més agreujada en determinats col·lectius de risc com són els immigrants, les dones, els infants i adolescents, i les persones amb alguna addicció.

Silvia Gard, psicòloga de CAIVI participarà a la taula rodona parlant del foment de la Resiliència d’Infants i Adolescents en risc d’exclusió.

WEB / PROGRAMA

 

I Congreso Nacional de Violencia Filio-Parental

posted in: Uncategorized | 0

Dies 16-17-18 de Abril.

La Sociedad Española para el Estudio de la Violencia Filio Parental va celebrar el primer congrés nacional, el passat mes d’Abril a la ciutat de Madrid. Va reunir 300 experts, professionals procedents de diversos paisos i regions d’Espanya per reflexionar, compartir experiències i analitzar una realitat que s’ha convertit en un problema social, amb un notable increment en els darrers anys.

La Sociedad Española para el Estudio de la Violencia Filio Parental  es va constituir el 12 de gener de 2013 amb l’objectiu de promoure l’estudi, l’ensenyança, la investigació, la regulació deontològica i la intervenció en violència filio-parental.

WEB

 

 

Mamá: duérmete que yo vigilo

posted in: Uncategorized | 0

Reportatge de l’any 2012. Un pas endavant.

Documentos TV posa nom a les profundes ferides dels fills i filles que han conviscut amb la violència a casa. És  un pas endavant en la visibilització dels nens i nenes com a víctimes directes d’aquesta violència familiar. Llurs testimonis  i també el dels agents judicials i professionals de l’àmbit que han de prendre decisions ens fa veure la molta feina que ens queda per fer.

Veure Reportatge